19 ianuarie 2014

Muntii Vladeasa (19 ian 2014)

[Autor: Alin]

5:52 AM. Alarma de la telefon suna insistent, nu stiu de ce, stiu doar ca trebuie sa ma trezesc si sa nu  intarziu. Unde? Trec cateva fractiuni de secunda si-mi dau seama ca azi am audienta la al doilea suveran apusean, varful Vladeasa.

De data aceasta am mers intr-o tura organizata de CAR (Clubul Alpin Roman), sectia universitara Cluj, un club cu o bogata activitate in domeniu. Am fost 22 participanti – nici nu-mi amintesc daca am mai fost intr-o tura cu atatia oameni.

Ajunsi in satul Rogojel, ne-am lasat masinile si am pornit pe marcaj banda albastra pana la Cabana Vladeasa (1430 m). Aici, ne-am reincarcat bateriile cu un ceai fierbinte, cu un sandwhich, fiecare ce si-a adus, iar apoi am continuat pe triunghi albastru ascensiunea spre varf. 



Zapada a inceput sa-si faca simtita prezenta.


Dupa o ultima urcare, zarim Cabana Meteo, nu mai e mult, asa ca facem regruparea.








Inca cateva minute, si ajungem pe varf, langa cabana, unde ne intampina un vant puternic; e salutul suveranului.



 Varful Vladeasa (1836 m), este al doilea ca altitudine din Apuseni, si de fapt, din intreaga grupa a Carpatilor Occidentali.


Un monument nou

Cabana Meteo Vladeasa

Panorama la 1836 m (click pentru vizualizare)

Panorama la 1836 m(click pentru vizualizare)

Ne-am intors pe acelasi traseu (triunghi albastru pana la cabana si banda albastra pana in Rogojel). Dupa ce am coborat intr-un loc mai ferit de vant, am facut poza de grup, nu inainte de a ne aseza domnul Dinu in cerc. De ce a facut asta si ce a urmat… afli intr-o drumetie cu dansul. J

Vant...

Au urmat: pauza de masa in fata cabanei Vladeasa, coborarea pana la masini, curatatul ghetelor si despartirea. Dupa ce m-am urcat in masina, mi s-a intrerupt firul povestii, pana mi-am deschis ochii si m-am vazut din nou in Cluj, undeva in jur de ora 5:30 PM.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu